Over Stichting Mijn Aansluiting

Over de stichting

Mijn Aansluiting is een samenwerkingsverband van netbeheerders die het aanvragen en beheren van aansluitingen op nutsvoorzieningen in heel Nederland efficiënter en klantvriendelijker willen organiseren. Het gaat om aansluitingen op de ondergrondse infrastructuur, zoals elektriciteit, water, stadswarmte, media (zoals televisie, internet en telefoon) en in beperkt gebied ook riool.

Met een klein team van specialisten ontwikkelt Mijn Aansluiting uniforme processen en klantvriendelijke IT-diensten voor een efficiënte aansluitketen.

Onze deelnemers bestaan uit regionale netbeheerders, waterbedrijven en de grootste netbeheerders voor media en communicatie. Onze deelnemers zijn vertegenwoordigd in het Algemeen Bestuur en het Dagelijks Bestuur en hebben directe invloed op onze ambities en activiteiten. De activiteiten worden gefinancierd door bijdragen van de deelnemers en gebruikers van onze diensten. 

Achtergrond

Nederland volop in transitie
Ons land is volop in transitie. Het klaarmaken van het energienet voor de toekomst is de grootste maatschappelijke uitdaging in de geschiedenis van het energienet. Tegelijk behoren we als digitaal vaardig land bij de wereldwijde koplopers in datagebruik, en neemt ons datagebruik exponentieel toe. Ook de vraag naar drinkwater blijft fors stijgen, waardoor de levering onder druk staat. Zowel in de watersector, als media- en energiesector zijn innovaties noodzakelijk om te kunnen blijven voldoen aan de vraag. Verzwaringen, upgrades en uitbreidingen aan onze netten zijn essentieel. Tel daarbij op dat de overheid de stevige ambitie heeft om binnen tien jaar een miljoen woningen te realiseren die allen moeten worden aangesloten op het elektra, water- en medianet, en de immense uitdaging voor de ondergrondse infrastructuursector is compleet.

Downloads

Lees ons Jaarplan 2024 en Financiering voor meer inzicht in onze activiteiten.

Mijn Aansluiting is een versneller

We stimuleren marktinnovaties, bieden veilige en toekomstbestendige IT-systemen en initiëren waardevolle samenwerkingen binnen de ondergrondse infrastructuursector.

Met één helder loket zetten we ons in voor een klantvriendelijk proces. Als samenwerkingsverband van netwerkbedrijven kijken we veel verder dan ons eigen net lang is. Samen met onze ketenpartners werken wij iedere dag aan concrete optimalisaties voor onze klanten in een Nederland dat volop in transitie is.

Onze visie

Door ons unieke samenwerkingsverband versnellen wij maatschappelijke transities in de ondergrondse infrastructuur. We bieden gebruiksvriendelijke proces- en IT-oplossingen voor klanten en ketenpartners.

Onze missie

Mijn Aansluiting is dé versneller voor landelijke samenwerking in de ondergrondse infrastructuursector.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte over toekomstige ontwikkelingen via de nieuwsbrief van Mijn Aansluiting.