Innovatieplatform ‘Meterruimte van Morgen’
Het versnellen van de ontwikkeling en implementatie van nieuwe werkwijzen en technieken rond het aansluitpunt van nutsvoorzieningen.

Innovatieplatform Meterruimte van Morgen 

Het woningtekort in Nederland is bijna dagelijks in het nieuws. Om sneller te kunnen bouwen wordt er volop geëxperimenteerd met slimme logistieke processen en modulair bouwen. Naast deze zogenaamde legolisering van de bouw zijn er ook veel ontwikkelingen op het gebied van energieconcepten. Daarnaast worden er nog nauwelijks nieuwe gasaansluitingen gerealiseerd en is de toepassing van hernieuwbare energiebronnen de standaard geworden. Met andere woorden: de bouw is in beweging en de meterruimte zal hierin mee moeten bewegen. 

Met het innovatieplatform Meterruimte van Morgen wordt gewerkt aan het versnellen van de ontwikkeling en implementatie van nieuwe werkwijzen en technieken rond het aansluitpunt van nutsvoorzieningen. Een kernteam met specialisten uit de bouw- en installatiewereld en een klankbordteam met deelnemers vanuit de netwerkbedrijven en de NEN2768- normcommissie, werken samen aan alternatieven voor de meterkast zoals we deze nu kennen. Denk hierbij aan een meterkast die modulair in de voorgevel van woningen kan worden opgenomen en een keuzehulp voor de inrichting van meterkasten in hoogbouwprojecten die worden losgekoppeld van het aardgasnetwerk. 

Meer weten over de Meterruimte van Morgen of andere innovaties? Neem contact op met Marco Kock via secretariaat@mijnaansluiting.org

 

Lees meer over de andere innovatietrajecten waar het innovatieplatform zich volop voor inzet: Prefab meterkast, Gevelbox, Externe meterbox, Renovatie van de gasloze meterkast en de Universele watermeterbeugel.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte over toekomstige ontwikkelingen via de nieuwsbrief van Mijn Aansluiting.